Tahin (Kepekli)
Kepekli tahin susamın (Yerli Susam) kepeğinin alınmadan tahin haline getirilmesi ile oluşmaktadır. Kepekli tahin eskiden "Bozkır Tahini" olarak adlandırılırdı.
Kepekli tahin kepeği alınmadan üretildiği için rengi kepeksiz tahine göre daha koyu olup sağlığa da faydası daha fazladır.
TAHİN
İyi kalitede susam tohumlarını sıra ile eleyerek, kabuklarının soyulması ve ayrılması işleminden sonra yıkanarak 150-200 derecede 2-3 saat kavrulur. Sonrasında oda sıcaklığına inene kadar bekletilir. Ezilmek suretiyle hiçbir katkı ve koruyucu madde eklenmeksizin tahin elde edilir.
SUSAM
Tahinlerin imal edildiği susamlar özenle seçilmiş Antalya-Manavgat susamıdır. Susamlar dikkatle elenip temizlendikten sonra odun fırınında kavr Devamını Göster