Portakal Uçucu Yağı
Uçucu yağlar çeşitli yöntemlerle elde edilmekte olup eskiden beri kullanılmakta ve pek çok yararı olduğu bilinmektedir. Türkiye uçucu yağ içeren tıbbi ve aromatik bitkiler bakımından çok zengin olup gıda endüstrisi, kozmetik sanayi ve tıp alanlarında kullanılmaktadır. Uçucu yağlar; pek çok kimyasal bileşen içerir ve elde edildiği kaynağa göre aroma verirler.
Akdeniz bölgesi kıyıları ile Ege Bölgesinin güney kıyıları Türkiye’de başlıca portakal yetiştirilen alanlardır. En çok portakal yetiştirilen iller, Antalya, Adana, Mersin, Hatay, Aydın ve Muğla’dır.
Turunçgil yağlarının yüksek limonen içeriğine sahip olması, en önemli karakteristik özelliklerindendir. Limonen endüstriyel boyutta birçok alanda kullanılmaktadır.
Kimyasal maddelerden kaçınmak için organik, soğuk sıkım yağları kullanmak en iyi tercihtir.
Eğriçayır Portalal Uçucu Yağı; Portakal kabuğundan soğuk sıkım yönte Devamını Göster